Днями до Трускавця завітали представники трьох областей України з числа внутрішньо переміщених осіб, а саме Дніпропетровської, Запорізької та Харківської. Поїздка організована Українським фондом соціальних інвестицій в рамках навчального візиту переселенців, які проживають на Сході України. Мета візиту – обмін досвідом з успішних практик інтеграції переселенців у громаду Львівщини. Серед учасників – самозайняті особи, активісти, представники громадських організацій та влади.

 У Трускавці учасники поїздки зустрілись з представниками управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради та внутрішньо переміщеними особами, які проживають у місті з 2014 року. Під час зустрічі переселенці ділились своїм життєвим досвідом, проблемами та успіхами, які вони здобули після вимушеної міграції з окупованих теренів України. Незважаючи на різноманітні труднощі, кожен з них не відчуває себе покинутим і зміг адаптуватись на новому місці у різних куточках України.

 Учасники, які мешкають у Трускавці відзначили, що у місті створені комфортні умови для проживання. Адже люди, приїхавши сюди ще у 2014 році, проживають дотепер.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту