З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» від 13.03. 2019р № 250.

  Даною постановою запроваджено із 01.04.2019 року додатковий вид соціальних виплат – допомога на дітей у багатодітних сім’ях.

 Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до управління соціального захисту населення та виплачується щомісяця до досягнення дитиною 6-річного віку включно.

  Розмір допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, становить 1700 грн щомісячно.

   Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Наприклад: якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років (2 і 4 роки), держава виплачуватиме на кожну з них по 1 700 грн щомісячно. Виплати здійснюватимуться на двох молодших дітей до тих пір, покиїм не виповниться 6 років. Це додатково до щомісячних виплат допомоги при народженні дитини.

 У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

 Відповідно до постанови допомога на дітей, яківиховуються у багатодітнихсім’ях, надається одному ізбатьківдитини, якіпостійнопроживають разом іздитиною.

 Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися в управління праці та соціального захисту населення і написати Заяву на отримання допомоги.

 При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.

 Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

 Звертаємо увагу, що одним із документів, який подається для призначення допомоги є, зокрема, копія посвідчення дитини з багатодітної сім”Ї (з пред’явленням оригіналу). Оскільки дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років, зазначена норма застосовується для дітей після виповнення шестирічного віку.

 Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

 Виплата допомоги припиняється у разі:

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • втрати статусу багатодітної сім’ї;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача допомоги.

 Рішенням Уряду для осіб, які звернуться за призначенням допомоги протягом квітня-червня 2019року, збережено право на отримання допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, із 01 квітня 2019 року.

 Додатково зазначаємо! В Трускавці наразі налічується понад 100 багатодітних сімей, в яких виховуються діти, віком до 6 років.

 Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

 Для отримання допомоги та за додатковою інформацією просимо звертатися в громадську приймальню управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м. Трускавець, вул. Бориславська,1 або за тел. 5-41-93.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту