Катерина Білетіна –  мисткиня з Одеси. Багато років працює в жанрі романтичного реалізму, гармонійно поєднує академізм, сецесію і любов до народної картини. Портрети Білетіної створені з власного внутрішнього бажання художниці. Катерина зображає своїх друзів, знайомих у національному одязі й не тільки.

Вперше свої картини художниця представила на західній Україні  п’ять років тому. В Трускавці, як і до того у Львові, виставляється  колоритна експозиція «Український портрет», на створення якої у Катерини пішло дванадцять років.

Як зізнається сама Катерина, найбільше задоволення вона дістає від малювання саме портретів: «Немає нічого цікавішого, ніж людське обличчя. Саме це у мистецтві мене приваблює найбільше. Мені цікаві люди, їхні емоції, душевна ритміка». Також Білетіна працює й в інших жанрах живопису – малює пейзажі, фігуративні композиції. А ще – ілюструє книжки для маленьких діток. Серед них, зокрема, книги Ірен Роздобудько та Лесі Ворониної. 
Основним лейтмотивом своєї творчості мисткиня називає бажання показати, що мистецтво у класичному вигляді, адже сьогодні у галереях більше пропагують сучасне мистецтво, яке не потребує особливої підготовки, школи.

Насолодитись картинами  Катерини Білетіної можна буде у музеї міста-курорту щодня, крім вихідних, до 18 березня.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту