1 жовтня відбулося відкриття нового навчального року в Будинку учнівської творчості Трускавця. На свято прибули керівництво міста, вихованці гуртків, батьки, директори шкіл.

 У своєму вітальному слові директор БУТу Василь Петранівський щиро подякував міській владі Трускавця і особисто міському голові Андрію Богдановичу Кульчинському за максимальне сприяння освітнім закладам, за інвестицію в майбутнє – наших дітей і нашу молодь. Були вручені грамоти за успіхи в роботі керівникам окремих гуртків: Олександру Бляхарському, Володимиру Винницькому та Лідії Маландій. З вітальними промовами виступили також міський голова Андрій Кульчинський та директор НВК «СЗШ №2-гімназія» м. Трускавця Роман Гудзеляк.

 Після невеличкої концертної програми відбулася презентація гуртків. Їх в цьому навчальному році у БУТі є 36 (63 групи), і займається в них 729 вихованців. Гуртки працюють за такими напрямками: художньо-естетичний, декоративно-ужитковий, туристично-краєзнавчий, фізкультурно-спортивний, військово-патріотичний, еколого-натуралістичний, соціально-реабілітаційний, гуманітарний та науково-технічний.

 Будинок учнівської творчості у Трускавці функціонує вже 67 років. Свою теперішню назву цей позашкільний заклад отримав в 1992 р.

 Тільки в минулому навчальному році (2018-2019) вихованці трускавецького БУТу взяли участь у 25 конкурсах, змаганнях, фестивалях, виставках різних рівнів, здобуто 48 призових місць. А загалом вихованці Будинку учнівської творчості взяли участь у 110 масових заходах. Дітей-переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів підготували педагоги Олег Бачинський, Олег Осійчук, Олександр Бляхарський, Тетяна Осійчук, Володимир Винницький, Лідія Маландій, Микола Добровольський, Роксоляна Мартинюк, Любов Гривняк, Христина Мінчак, Іван Піцко, Анна Герлях, Лідія Зубрицька. Загалом в БУТі працює 29 педагогічних працівників, з них 5 за сумісництвом.

Перейти до вмісту