9 – 12 січня у Львові, відбувся чемпіонат України із бадмінтону серед юнаків та дівчат до 15 років. Національного рівня змагання на Львівщині не проводились більш як десять років. Це був завершальний, п’ятий щабель відбору учасників до збірної України з бадмінтону, яка в лютому цього року виступить на Чемпіонаті Європи у Франції.

 У змаганнях взяли участь 66 учасників з областей, де розвивається бадмінтон – Миколаївської, Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Закарпатської та Львівської.

 Вихованці Трускавецького дитячо-юнацького спортивного клубу «СПОРТОВЕЦЬ», під керівництвом тренера ДЮСК – Юрія Бєлова, також брали участь у чемпіонаті. Найкращий результат показала Жеплінська Віолетта, яка у парі з львів’янкою, Анастасією Львова «дійшли» до 1/4 фінальних поєдинків.

 Секція з бадмінтону у ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» функціонує лише 2 роки, й, поки, шліфує технічну майстерність. Участь в змаганнях такого рангудозволив юним трускавчанам набратися безцінного досвіду та отримати масу позитивних емоцій від самої гри у бадмінтон.

 «Це був “справжній” бадмінтон: витривалість, висока техніка ударів, тактична підготовка, а напруга під час змагальних баталій іноді змушувала затамувати подих!», – поділились враженнями учасники змагань.

 Загалом спортсмени Львівщини показали хорошу гру, а львівський тандем Олександр Чирун та Данило Мац пробилися у фінал чоловічих пар та обігравши миколаївський дует Царегородцев-Сєдов, вибороли «золото» та «путівку» на континентальну першість до Франції.

Перейти до вмісту