У бібліотеках Трускавця вшанували пам`ять Героїв Крут.

 У центральній міській бібліотеці 29 січня відбулись історичні паралелі «Герої Крут та Майдану». Це вшанування нероздільно пов’язане із подіями на Сході України. Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом Героїв Крут та сьогоденням, коли молодь знов повстала, щоб захистити свою державу.

 Бібліотекарі читальної зали підготували історичну довідку про ці трагічні події і підкреслили, що 29 січня – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі української нації. Патріотичні твори, присвячені юним крутянцям з трепетом зачитав наш шановний поет В’ячеслав Умнов. Краєзнавець Микола Іваник розповів цікаву історію про свого родича, племінника прадіда, який брав участь у бою (теж Микола Іваник). Для присутніх була представлена книжкова виставка «Героїзм юних українців». Наприкінці заходу було переглянуто фрагменти фільмів «Крути. Молода кров» і « Крути, 100 років битви». А гурт старовинної музики «Хорея Козацька» своїми піснями про свободу і вольность нагадав, що пам’ять про Героїв України житиме у наших серцях вічно.

 Натомість завідувач бібліотеки-філії №2 Лідія Стецик провела захід в ЗОСШ №3. Вона розповіла присутнім учням 9-Б та 10-А класів про ті січневі дні та події. На обидвох заходах всі присутні отримали пам’ятні листівки «Я бачу вас, святі могили…», які підготувала провідний бібліограф Трускавецької ЦБС Ярослава Волчанська.

 Бій під Крутами – трагічна сторінка історії України, однак вона сповнена славою та героїзмом. Майже 102 роки тому київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи боронили Україну від ворога, так само віддано та героїчно, як і сьогодні наші чоловіки захищають українську землю на Сході від російської агресії.

Перейти до вмісту