2020.01.10 043

 У теплій, дружній та затишній атмосфері наприкінці минулого тижня пройшла  зустріч з випускниками у НВК «СЗШ№2-гімназія», до організації та проведення якої долучилися учні 6-Б класу зі своїм учителем Світланою Грицків. У щирому дитячому виконанні зі сцени лунали веселі та дотепні вірші, пісні, жарти, які допомогли присутнім відволіктися від життєвої суєти і налаштуватися на позитив.

 Колишні учні та випускники різних років ( до речі, тут зібралися випускники від 1977 до 2019 років), а нині успішні лікарі, будівельники, підприємці, юристи, бізнесмени, вчителі, студенти та представники ще багатьох інших професій зустрілися з однокласниками, з якими давно уже не бачилися , пригадали шкільні роки, побували у тих кабінетах, у яких колись проходило їхнє юне життя… Поспілкувались з учителями, пригадали веселі та кумедні випадки, словом, поринули у світ дитинства, чарівний, неповторний, для когось – уже такий далекий, а для когось – ще зовсім недавній. Своєрідним переможцем у номінації «Найдружніший клас» стали випускники 2007 року випуску (їх зібралося найбільше), а от наймолодшими були випускники 2019 року.

2020.01.10 048 Своєрідною родзинкою цього вечора став ще один цікавий рекорд, якими НВК «СЗШ№2-гімназія» останнім часом часто дивує! На даний момент (а заснована Трускавецька середня школа №2 ще у далекому 1950 році,  у нове приміщення перейшла у 1977 році) 29 учителів школи-гімназії з 86  – це колишні випускники саме цього навчального закладу. Це ті люди, для кого школа стала справді другою домівкою, які повернулися у рідні стіни, щоб «сіяти розумне, добре, вічне» у маленькі дитячі серця, які, попри всі труднощі, не побоялися вибрати професію педагога  і повернулися  саме до своєї школи. Це люди різні за віком, викладають різні предмети. Хтось у далекому минулому закінчував тоді ще трускавецьку школу №2, а хтось – уже школу-гімназію. Однак є те, що об‘єднує їх: одного разу переступивши шкільний поріг, вони назавжди поєднали з цим місцем своє життя.

 Щоб залишити пам’ять про цей своєрідний рекорд, напередодні була проведена цікава фотосесія, яку, до речі, організував учитель історії НВК  «СЗШ№2-гімназія» Олександр Байдацький, випускник школи 1975 року, а реалізувала цей задум мисткиня, Ірина Бердаль-Шевчик, теж випускниця школи 1998 року.

Автор: Леся Пилат, учитель української мови та літератури, випускниця школи 1990 року.

Перейти до вмісту