12 лютого 2020 р. у Трускавці, в спортивно-оздоровчому комплексі ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» відбувся круглий стіл «Комунікація між батьками, дітьми та педагогічним колективом ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», в умовах реалізації Концепції Нової української школи, на засадах взаємної довіри і поваги».

 У роботі круглого столу взяли участь батьківський комітет та батьки вихованців закладу, педагогічний колектив ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», представники відділу освіти Трускавецької міської ради, адміністрація закладів загальної середньої освіти м. Трускавця та практичний психолог.

 Учасники заходу говорили про комунікацію між батьками, дітьми, педагогічним колективом ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» та вчителями загальноосвітніх шкіл з використанням проблемних ситуацій, прикладів і контр-прикладів з сімейної практики та навчально-тренувального процесу у ДЮСК.

 Робочий стіл супроводжувався показами слайдів з презентації ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», інформації про Концепцію Нової Української школи та тестуванням батьків « Ви і Ваша дитина » з рекомендаціями для батьків щодо виховання дітей.

 Директор ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» Любомир Мацькович ознайомив присутніх з роботою закладу та розробкою проекту стратегії розвитку Трускавецького дитячо-юнацького спортивного клубу «СПОРТОВЕЦЬ» на 2020-2025.

 Завідувач методичним кабінетом відділу освіти Трускавецької міської ради Інна Форемна розказала про реформу освіти та НУШ, а директор НВК «СЗШ №2 – гімназія» Роман Гудзеляк поділився досвідом роботи з питань впровадження Нової Української школи та роботи з батьками і учнями у НВК «СЗШ №2- гімназія».

 Голова батьківського комітету Ігор Кісак доповів про роботу благодійного Фонду допомоги розвитку ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» та співпрацю батьків з педагогічним колективом закладу.

 Практичний психолог Олександр Лузгінов ознайомив присутніх з методикою використання авторитарного, ліберального та демократичного стилів у взаємодії батьків вчителів та дітей,

 Заступник директора ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» з навчально-виховної роботи Ігор Гургула висвітлив роботу педагогічного колективу з вихованцями закладу направлену на зростання, розвиток та формування особистості юних спортсменів з урахуванням їх потреб, можливостей та зацікавлення.

 Обговорення тематики круглого столу проводилась з дотриманням культури дискусії, думка кожного учасника була вислухана і взята до уваги.

 На завершення роботи круглого столу було прийнято ряд рішень:

  •  Базувати співпрацю між тренерами та батьками вихованців закладу на засадах взаємної довіри і поваги.
  • Батькам та педагогічному колективу ДЮСК взяти участь у розробці проекту стратегії розвитку Трускавецького дитячо-юнацького спортивного клубу «СПОРТОВЕЦЬ» на 2020-2025 роки.
  • Для кращої комунікації між тренерами та батьками, створити в інтернет ресурсах групи з числа батьків кожного окремого гуртка      («Вайбер», «Телеграм» і т.п.).
  • Систематизувати співпрацю щодо інформативного обміну програмним матеріалом з навчання між тренерами ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», вчителями загальноосвітніх шкіл і вихователями дошкільних закладів м. Трускавця.

Перейти до вмісту