Напередодні Великодня, у Страсний понеділок в селі Орів Трускавецької територіальної громади відбулася акція висадки саджанців дерев біля Алеї Слави. Участь в акції взяли родичі загиблих воїнів, представники місцевої влади, духовенства, учні місцевої школи, працівники установ культури.

Алея Слави Героїв в Орові розміщена неподалік Народного дому, старостату та церкви. На чотирьох стендах зображені портрети воїнів, які мають безпосередній стосунок до Орова. Це Дмитро Левицький, Денис Степанов, Микола Іваник та Микола Петрів. Двоє з них спочили на місцевому орівському цвинтарі, один – в сусідньому селі Стинава, ще один у с. Долішній Лужок на Дрогобиччині.

Орів став першим населеним пунктом в Трускавецькій територіальній громаді, де споруджено тимчасову Алею Слави. Її урочисте відкриття відбулося 17 грудня 2023 року. До кінця травня ц.р. Алею Героїв планують спорудити і в місті Трускавці. А про монументальніше та масштабніше вшанування всіх загиблих Героїв можна буде говорити лише після завершення війни.

Вшанування загиблих воїнів-Героїв здійснюється у нашій громаді і в інший спосіб. Зокрема, періодично проходять панахиди на могилах воїнів (зокрема, до Дня Незалежності України, Покрови Пресвятої Богородиці, в поминальні дні тощо), діє електронна Книга пам`яті на Дереві Миру в самісінькому серці курорту (біля міської ради), а на міських та сільських школах встановлені меморіальні таблиці.

Вічна шана та слава загиблим Героям України!

Перейти до вмісту