Шопена вальс…

Ну хто не грав його

І хто не слухав?

 В усьому світі відоме ім’я великого польського композитора та піаніста Фридерика Шопена, який відіграв велику роль у розвитку польської культури. Творчість Шопена – це величезний світ незвичайної краси. Геніальність та неповторність композитора – у мелодіях, лаконічних музичних формах, вальсах, мазурках та полонезах.

 В читальній залі Трускавецької центральної міської бібліотеки 20 лютого відбувся творчий хіт «Ноктюрн сі-мажор Фридерика Шопена», приурочений 210-річчю від дня народження класика польської музики Ф. Шопена. Ведуча заходу Ореста Касперська познайомила присутніх з короткою та яскравою біографією митця. До ювілею геніального композитора організовано розкриту книжкову виставку «На крилах Шопена…», де зібрано цікаві матеріали про життя і творчість композитора. Учасники заходу послухали відомі твори Ф. Шопена «Забутий вальс», «Ноктюрн сі-мажор» та переглянули уривок з фільму «Шопен. Бажання любити».

 Всю барвистість романтичного світовідчуття, все те, що хвилювало і збуджувало композитора та піаніста, йому вдалося виразити у фортепіанній музиці. Творчість генія житиме в усі часи.

Перейти до вмісту