Начальник відділу освіти Трускавецької міської ради Орест Лобик провів 6 липня робочу нараду з керівниками шкіл громади. Основне питання, яке було розглянуто – підготовка шкіл міста та сіл Трускавецької МТГ до 2022/2023 навчального року.

Як зазначив Орест Павлович, розглядаються різні варіанти навчання. Планується в очному режимі забезпечити навчання початкової школи (1-4 класи) та 11 (випускного) класу, натомість 5-10 класи навчатимуться за змінним принципом з застосуванням дистанційної форми. Тобто, для 5-10 класів розглядається варіант різних змін навчання (до обіду, після обіду) та чергування очного та дистанційного навчання.

«Все залежатиме від того, як складатиметься ситуація», – каже Орест Лобик і додає, що школи готуються до різних варіантів, щоб бути готовими прийняти виклики часу та забезпечити належний якісний навчальний процес для учнів.

Інше питання, котре обговорили на нараді у начальника відділу освіти – стан укриттів (бомбосховищ) у школах. Шкільні укриття обстежено комісією за участю представників ДСНС, готуються запити на фінансування, котрі будуть скеровані на сесію міської ради.

«Безпека дітей для нас є пріоритетом, тому всі питання розглядаються саме через цю призму. Ми підпорядковуємося вимогам нормативних документів, вивчаємо думку батьків, вчителів, зважуємо всі «за» і «проти» повернення до очної форми навчання, прораховуємо наскільки наявні укриття зможуть забезпечити захист тих, хто перебуватиме в приміщенні школи в момент повітряної тривоги. Чіткіше про умови старту нового навчального року можна буде говорити вже в серпні», – каже начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту