Воістину небесна і зелена,

Заквітчана і терном, і барвінком,

Свята і грішна, рідна і чарівна,

Повіки будь, повіки слався, Жінко!

 Видатний французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері стверджував, що «всі ми родом з дитинства». Наші дорослі досягнення ґрунтуються на дитячих спогадах і мріях. Ті, кому пощастило вчасно виявити свій талант, щасливі та відомі всьому світові.

 28 лютого у приміщенні центральної бібліотеки м. Трускавця відбулася гра-квест «Славетні жінки України». Ведучі заходу Галина Грицило та Олександра Пфайфер розповіли присутнім про славних жінок-українок, які стали гордістю національної історії. Княгиня Ольга, Анна Ярославна, Роксолана, Маруся Чурай, Леся Українка, Марія Заньковецька, Ольга Кобилянська, Катерина Білокур, Марія Приймаченко, Олена Теліга, Ліна Костенко… Кожна їхня історія заслуговує поваги та захоплення. Вони в різний період історії демонстрували свою силу, характер та розум.

 Прозвучали пісні легендарної полтавської дівчини Марусі Чурай «За світ встали козаченьки», «Ой не ходи, Грицю…», «Віють вітри, віють буйні». Учні 8-Б класу ЗСШ №1 з цікавістю відповідали на запитання конкурсу «Вгадай чий портрет?». Також відбувся літературний конкурс, на якому присутні з окремих висловлювань збирали правильне прислів’я або афоризм та зачитували їх. Прозвучала поезія Лесі Українки, Олени Теліги, Ліни Костенко. На завершення заходу був продемонстрований відеоролик «Визначне жіноцтво України».

 Бібліотекар ознайомила присутніх з книжковою виставкою та побажала добре вчитися, багато читати, мріяти та досягати мети.

Перейти до вмісту