30 квітня – День прикордонника України.

В Україні вже цього року покладено край відзначати військові свята разом з РФ.           27 квітня 2018 року Президент України підписав Указ про святкування Дня прикордонника 30 квітня – на день 100 – річчя встановлення кордонів УНР.

У нашій історії до цієї теми надається величезне значення. Прикордонник – один з перших, хто стоїть на шляху до збереження спокою, благополуччя та цілісності нашого суспільства. Їх подвигам і самовідданості присвячено не мало публікацій. Про їх героїзм і кмітливість ходять справжні легенди. У цих легендах зберігається вагома частка правди, яка просто взята з життя, їх буднів, історії, традицій і фактів, що мають місце бути.

Історія не стоїть на місці і виконавши свою роль у розвитку сучасного суспільства, ця держава пішла, передавши своїм нащадкам велику і багату спадщину, досвід та ефективні методи, випробувані часом і практикою. Примітно, що сучасна Російська Федерація єдина держава, своєрідний рекордсмен за кількістю країн-сусідів, на даний момент вона межує з шістнадцятьма країнами.

Специфіка та напрацювання, сучасні технології і мудрий підхід, аж до цього часу дозволяють нашим прикордонникам на належному рівні підтримувати цілісність і суверенність державних кордонів, всіх ділянок та територій.

 

У цей День ми приєднуємося до всіх привітань на адресу ветеранів і службовців прикордонних служб! Бажаємо їм завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров’я і надійне домашне вогнище! З святом Вас, дорогі прикордонники! Успіхів і миру Вам і Вашим родинам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *