Бюро правової допомоги прозвітувало про виконану роботу

Директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги підводячи підсумки діяльності центру подякувала за налагоджену співпрацю партнерам, в  тому числі й керівникам Трускавецької міської ради.

10 липня у Трускавці відбувся круглий стіл за підсумками дворічної діяльності Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі його відділу – бюро правової допомоги. Під час круглого столу  Марія Николаїшин – директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла про основні види діяльності центру: заходи інформаційного та консультативного характеру, які проводять працівники центру. Вона сказала, що до місцевого центру, в тому числі бюро правової допомоги, звернулося більше восьми тисяч громадян. Пані Марія  наголосила на тому, що запорукою успішної роботи бюро правової допомоги у Трускавці є налагоджена співпраця із партнерами. Вона подякувала: керуючій справами виконавчого комітету Трускавецької міської ради Олені Петранич, секретарю міської ради Наталії Пономаренко, начальнику служби у справах дітей виконкому Трускавецької міської ради Лесі Дребот, директору центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді  Надії Онаць, начальнику відділу освіти Орестові Лобику та начальнику відділу культури Татомир Тетяні. Із вдячністю згадала пані Марія теж взаємодію із директором Трускавецького міського центру зайнятості Роман Маргаритою, начальником відділу обслуговування громадян м.Трускавця та м.Стебника Банковською Світланою, директором Трускавецької міської централізованої бібліотечної системи Марковецькою Наталією, завідувачем відділення соціальної допомоги Трускавецького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Яворською Богданою.

Особлива подяка прозвучала на адресу представників ЗМІ, в тому числі й відділу інформаційної політики та зв’язків із громадськістю Трускавецької міської ради.

Заступник начальника відділу «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кітраль Галина надала інформацію про те, що більше вісімсот громадян  звернулися до бюро у Трускавці. Скористатися послугами адвокатів, які залучені до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, змогли 72 особи. Протягом десяти місяців з початку діяльності бюро правової допомоги клієнти зверталися до бюро найчастіше з наступних питань: соціального забезпечення – 225 осіб, спадкового – 75 осіб, трудового –  74 особи, сімейного – 45 осіб.

Присутні на заході партнери бюро правової допомоги теж мали можливість розповісти про спільну роботу із Трускавецьким бюро правової допомоги та висловити свої побажання на її удосконалення. Так, директор Трускавецького міського центру зайнятості Роман Маргарита наголосила на важливості поглиблення такої взаємодії, а також запропонувала спільне проведення правових навчань для працівників різних соціальних та правових інституцій з метою надання інформації про новизну у законодавстві. Спеціаліст І категорії служби у справах дітей Трускавецької міської ради Пядухова Олена Андріївна підсумувала роботу місцевого центру та служби у справах дітей з питань захисту прав дітей різноманітних категорій, зокрема повідомила про успішні історії спільного захисту інтересів дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Начальник відділу обслуговування громадян м.Трускавця та м.Стебника Банковська Світлана Володимирівна розповіла про співпрацю з Трускавецьким бюро правової допомоги у сфері пенсійного забезпечення. Директор Трускавецької міської централізованої бібліотечної системи Марковецька Наталія Володимирівна поділилася позитивними враженнями про проведенні правопросвітницькі заходи з працівниками відділу «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання БВПД. Завідувач відділенням соціальної допомоги Трускавецького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вдома Яворська Богдана Миколаївна наголосила на тому, що необхідно і надалі продовжувати співпрацю з відділом «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання БВПД.

Цікаво, що і працівники преси запропонували свої послуги до співпраці для покращення обізнаності громадян. Так, фотокореспондент часопису «Гомін Галичини» Федчак Юрій висловив готовність провести для сільських голів ряд інформаційно – просвітницьких заходів, які стосуються земельного законодавства.

Нагадуємо нашим шановним читачам, що до Трускавецького бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: м.Трускавець,                       вул. Данилишиних, 62. 

Графік  роботи:  понеділок-п’ятниця  з 08:00 до 17:00 (крім святкових та вихідних днів, тел.: (03247)-5-05-30;  моб.: 099-29-63-194

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *