Міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Трускавецької міської ради спільно з дельфінарієм «Оскар» проводять сеанси дельфінотерапії для дітей з особливими потребами.Сеанси відбуваються щотижня, як індивідуальне заняття з тренером та психологом.

Терапія буває різною, очевидно, що залежить від стану дитини.  На цьому тижні відбулось кілька занять, і виглядали вони таким чином: впродовж 30 хвилин з дитиною працює спеціаліст дельфінарію. Дітки спершу знайомляться і граються з дельфінами. На завершення роблять кілька кіл у басейні разом дельфіном та тренером.

Дельфінотерапія – новий напрямок реабілітації, що працює в Україні не більше 5 років. За кордоном цей напрямок розвивається з 70-х років минулого століття. Дослідники вважають, що спілкування з дельфінами приносить не лише естетичну насолоду, а й медичну користь: емоції, які при цьому відчуває людина, загоюють душевні рани й нормалізують психічний стан. За деякими припущеннями, таким сприятливим чином діють ультразвукові хвилі, які виходять від дельфінів. Показання для терапії – ДЦП, аутизм, олігофренія I-II ступеня. Також дельфіни благотворним чином впливають на малюків, які зазнали сильного стресу.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту