Книгу про життя та діяльність патріарха Йосифа Сліпого презентували в Трускавці

   Найкращу книгу Форуму Видавців 2016 – двохтомне видання “Патріарх Йосиф Сліпий і красне письменство” авторства уродженки Тернопільщини Ірини Іванкович – презентували у Духовно-просвітницького центру імені отця Івана Валюха в Трускавці. Презентацію двохтомника провели не у традиційному, а радше академічному форматі при світлі свічки.

   У першій книзі ґрунтовно проаналізовано літературні виднокола Патріарха Йосифа, а серед них – красне письменство княжої доби, творчість М. Шашкевича, Т. Шевченка, І. Франка, широке зацікавлення іноземною літературою, літературно-публіцистична діяльність на форумі журналу «Дзвони».             

   У другому томі, який є антологією літературних творів на пошану Патріарха Йосифа під назвою «Сидячи на санях», авторка підкреслила міжнародний вимір його особистості, адже свої поезію та прозу Блаженнішому присвятили не лише світочі української материкової та діаспорної літератури (Роман Лубківський, Богдан Стельмах, Петро Шкраб’юк, Олег Герман, Микола Холодний, Зоя Когут, Леся Храплива-Щур та ін.), але й зарубіжні автори (Морис Вест, Юзеф Лободовскі, Стефан Баліцкі, Алєхандро Какабельос Віґано).

   Присутні мали нагоду переглянути відео ролики із записом вибраних поезій із аудіо книги за однойменною назвою у виконанні народного артиста України Богдана Козака.

   «Ця презентація є на часі, адже цього року греко-католицька церква вшановує 125-у річницю від дня уродин патріарха Йосипа Сліпого, соту річницю від його ієрейських свячень і 25-ту річницю від перенесення останків патріарха до собору святого Юра. Також в Трускавці невдовзі буде встановлений пам’ятник патріарху, і це безперечно стане визначною подією Всеукраїнського масштабу», – прокоментував подію Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *