12 вересня продовжила своє засідання Наглядова рада ТОВ «Трускавецький водоканал». Участь в її роботі взяв і в.о. міського голови Олексій Балицький.
На засіданні розглянули актуальні питання водопостачання міста та розвитку водопостачального підприємства. Зокрема було акцентовано увагу на тому, що біля чотирьох сотень домогосподарств (переважно в приватному секторі) не мають приладів обліку води, а це великі фінансові втрати для водоканалу. 2242 споживачі використовують в місяць до 3-х кубів води, і не завжди завдяки економії, а часто внаслідок маніпуляцій чи подачі неправильних даних. В багатьох санаторіях прилади обліку – всередині об’єкту, а витоки на території лягають на плечі водоканалу. Це проблеми, які водоканал поступово, але вирішує.
Незважаючи на труднощі, особливо труднощі воєнного часу, коли Постановою КМУ №590 забороняється поповнювати статутні фонди підприємств та фінансувати різного виду роботи, водоканал навіть без дофінансування з міського бюджету тримається на плаву та виконує роботи для забезпечення міста водою. Хоча інколи є нарікання на якість чи колір води, але вода подається, і ціна її є адекватною. Зросли ціни на електроенергію, пальне, але ціна на воду для споживачів не зросла. Водоканал працює в непростих умовах, бо до армії забирають працівників, а на фронт – техніку, але послуги надаються і для населення, і для юридичних осіб. Тому підприємство очікує на розуміння і на добросовісну оплату всіма споживачами, наголосив директор ТОВ «Трускавецький водоканал» Роман Бучкович.
В дискусії на тему як оптимізувати роботу підприємства найактивнішу участь взяли Олексій Балицький, Роман Бучкович, Володимир Бервецький, Петро Іванишин та Руслана Кісак. Вони та інші учасники дискусії зійшлися на тому, що вода – це гроші, тому потрібно мінімізувати втрати, покращити облік, а недобросовісних споживачів (як фізичних, так і юридичних осіб) виявляти та притягати до відповідальності. А одночасно потрібно працювати над темами покращення очистки води з питного озера та в перспективі над власною гілкою водогону з річки Стрий.

Перейти до вмісту