Комунальники, керівники господарських служб Трускавця понесуть дисциплінарну відповідальність за незадовільну роботу під час снігопадів та заметілей 13-14 листопада 2016 року

У міській раді Трускавця відбулась розширена нарада Андрія Кульчинського – міського голови з керівниками комунальних служб міста, за участі місцевих журналістів та депутатів Трускавецької міської ради. На зустрічі обговорили події, які відбулись під час снігової стихії 13 та 14 листопада, яка наробила чимало збитків по всій Львівській області. Власне, керівники міста давали об’єктивні пояснення подіям та оцінку роботи всіх комунальних служб Трускавця.

Олексій Балицький, заступник міського голови Трускавця зазначив, що всі необхідні попереджувальні заходи,  напередодні прогнозованої негоди були здійснені. Вони включали: повідомлення в ЗМІ, розпорядження про перевірку справності техніки, цілодобове чергування комунальників в разі великих опадів снігу.

Слідуючи хронології подій, коли  погода почала різко погіршуватись з ладу вийшла  основна снігоочисна техніка: машина, що розсіює пісок та  грейдер, який міг би швидко розчищати сніг. Хоча механіки намагались полагодити техніку на ремонт йшло по 6 годин.

«О 6 годині ранку в неділю ми провели оперативну нараду з керівниками комунальних служб, поспілкувались з механіками, щоб визначити обсяги роботи. Також неодноразово ми звертались до Львова та в район за допомогою в наданні техніцки, однак стихія «накрила» всю область і грейдера, який мав потужності розчищати центральні автошляхи ми отримали тільки в середу. Станом на понеділок ми огланули автошляхи, дійсно рух транспорту був дуже ускладнений, та разом з тим, був забезпечений рух громадського транспорту, хоч із запізненням, але автобуси курсували містом довозячи пасажирів чи до лікарні чи в школи», – розповів Олексій Балицький. За його словами, на допомогу прибули також Трускавецькі рятувальники, служба МНС району. Окремо заступник міського голови висловив подяку простим працівникам-механікам, які в мороз та сніг на ходу ремонтували стару техніку, що в арсеналі Парку Курортного знаходиться з 1996 року.

Резюмуючи події, роботу керівників усіх підрозділів КП «Парку Курортного» та ТКО «Комфорт Сервіс» визнано незадовільною. Їх буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності за неналежну роботу комунальних служб, що їм підпорядковуються. «Із себе я також не знімаю відповідальності, думаю оцінку моїй роботі складе міський голова та профільна комісія», – додав Олексій Балицький заступник міського голови.

Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця зазначив, що у місті давно заплановане оновлення снігоочисної техніки і, власне, на останній сесії (10 листопада)  на купівлю господарської техніки з бюджету  виділили 1,5 мільйони гривень. «Ніхто не міг передбачити, що сніговий покрив сягне таких меж вже на початку листопада, а не в грудні чи січні. Та разом з тим ці два дні аномальних опадів нагадує, що маємо бути готові до різних ситуацій, і що місто потребує нової техніки, окрім малих тракторів, які розчищають вулиці внутрішнього користування слід закласти кошти на закупівлю великої та потужної машини для розчищання магістральних доріг», – звернувся Андрій Кульчинський до присутніх депутатів, голів фракцій Трускавецької міської ради.

Відео з наради можна переглянути тут https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=t4Bu1o5BJT0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *