8 травня відбулася зустріч міського голови зустріч з Зеновієм Бермесом, президентом асоціації роботодавців Львівської області; Ольгою Тарасенко, членом правління фонду соцстрахування на випадок безробіття, яка є головою Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів; Василем Барилюком, директор Львівського обласного центру зайнятості та Маргаритою Роман, директором Трускавецької філії Львівського обласного центру зайнятості.

На зустрічі обговорили можливість створення на Дрогобиччині навчального центру з дуальною формою навчання (дуальна форма навчання – поєднання роботи і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу).

«За останні два роки у Трускавці відкрилося кілька нових санаторно-готельних комплексів. Це рівневі заклади, керівництво яких зіткнулось із кадровою проблемою. Окрім того, в Україні чималий відтік фахівців, люди масово виїжджають за кордон. Це дуже відчутно, адже бракує не тільки хороших менеджерів та керівників, а й технічного персоналу, наприклад електриків, сантехніків. Навчальний центр міг би готувати кадри для санаторіїв, готелів, ресторанів», – прокоментував зустріч міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Обговорили також питання середньої заробітної плати у місті, зокрема наявність у Трускавці підприємств-мінімізаторів. У ході розмови, Ольга Тарасенко зауважила, що позитивного результату можна досягти лише задіявши механізми мінімізації трудових ризиків для найманих робітників та у співробітництві з профспілками.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту