На Львівщині оголошено штормове попередження

Нагадаємо, що за повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на Львівщині очікується значне погіршення погодних умов. Зокрема 17-18 березня прогнозують сильні опади (мокрий сніг з переходом в сніг), вітер північно-східний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 22 м/с, хуртовини.

Також подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, снігові замети. Приріст снігового покриву 20 – 35 см. 19 березня – поступове припинення опадів.

Температура повітря: 17 березня впродовж доби 3 – 8°С морозу, 18 березня вночі 11 – 16°С морозу, вдень 6 – 11°С морозу,19 березня вночі 13 – 18°С морозу, вдень 2 – 7°С морозу.

Такі складні погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць (рівень загрози 2 – жовтий, місцями рівень загрози 3 – червоний). Також це ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства.

При погіршенні погодних умов закликаємо мешканців області при можливості залишатись вдома.

Також закликаємо водіїв великогабаритного транспорту утриматись від поїздок. Зокрема, під час заносу блокують проїжджу частину чи у випадку зупинки на узбіччях затримують снігоочисну техніку та ускладнюють роботу дорожнім службам.

При нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів радять мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати.

Додамо, що сьогодні, 16 березня, в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо суттєвого погіршення погодних умов в Україні у період з 17 по 19 березня. Як йшлося під час засідання внаслідок впливу 2 активних циклонів в Україні очікуються складні погодні умови протягом 3 наступних днів, відтак всі служби повинні бути готові до упередження та ліквідації наслідків погодних умов. (За інформацією ЛОДА)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *