За підтримки Трускавецької міської ради, а саме Наталії Пономаренко, секретаря ради, відвідувачі терцентру стали активними учасниками головної мистецької події осені, яка проходила у Львові 15-18 вересня. Трускавецькі пенсіонери відвідали 23 Форум Видавців в рамках благодійної акції для літніх людей «Третій вік: задоволення від читання».

Усі заходи програми, за наявності запрошень та пенсійного посвідчення, можна було відвідати безкоштовно, в тому числі і книжковий ярмарок в Палаці мистецтв. Пенсіонери також отримали знижки на книжки.

Окрім ярмарку, відвідувачі трускавецького терцентру побували на кількох зустрічах запланованих організаторами форуму. Власне, перша, куди приїхали пенсіонери, була зустрічі-конференція з засновниками Громадського радіо. Зустріч відбулась у Першій Львівській Медіатеці (сучасна бібліотека на Малярській,2, яка займає кілька поверхів, – обладнана ком’ютерами, та іншою апаратурою, тут можна знайти багато літератури, а також українську пресу). Представники Громадського розповіли про свою роботу, про актуальні програми, які можна послухати в ефірі. Зокрема, програма в якій розповідають про різні адвокатські практики та дають юридичні поради.

На іншій зустрічі пенсіонери насолодились авторським читанням колонок про життєві історії, підслухані розмови та просто роздуми, відомих сучасних публіцистів: Ольги Гембік та Віталія Жежери – автора «Газети по-українськи». Авторів колонок кілька разів викликали на біс, бо усім надзвичайно сподобалось слухати цікаві та натхненні тексти.

 

Після книжкового ярмарку, на усіх чекав гала-концерт Благодійної акції «Третій вік: задоволення від читання» де представили проект «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» заслужених артисток України Галі та Лесі Телюк. Концерт відбувся в театрі ім. Марії Заньковецької.

Відвідини Форуму Видавців запам’ятаються трускавецьким пенсіонерам не лише чудовими зустрічами, а тим, що власне, акція «Третій вік» дає відчути, позитивне ставлення до старості та толерантності до літніх людей. Зазначимо, що захід реалізовується за підтримки Львівської міської ради.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту