У міській раді презентували План дій за результатами оцінювання дотримання верховенства права при наданні адміністративних послуг у Трускавці. Документ розроблений Дорадчим комітетом Трускавецької міської ради, експертами Академії Фольке Бернадотта та спеціалістами Соціальної агенції «Farma».

 Мар’яна МалачівськаДанчак, експерт проекту, директор Соціологічної агенції «Farma» розповіла про результати оцінювання і розробку Плану дій.

 В результаті роботи експертів та Дорадчого комітету були надані пропозиції для покращення роботи Трускавецького ЦНАПу щодо дотримання верховенства права. Зокрема, у сфері земельних та архітектурних питань пропонується: внести зміни в окремі внутрішні нормативно-правові акти; реалізувати окремі кроки, пов’язані з підвищенням кваліфікації кадрів; розробити й затвердити комунікаційну кампанію на 2019 рік; зробити окремі кроки для модернізації «Гарячої лінії».

Олена Пертаничкеруюча справами виконкому міської ради, наголосила, що пропозиції Дорадчого комітету вже почали виконуватись.

 «Зараз ми ведемо перемовини, щоб почати навчання працівників, зокрема психологічні тренінги, для уникнення емоційного вигорання службовців першої лінії, які безпосередньо спілкуються з клієнтами. В процесі роботи знаходиться забезпечення загального доступу до інформаційно-правової системи та оновлення графіку роботи ЦНАПу», – зазначила Олена Петранич. Вона, також, повідомила, що учасники семінарів Академії Фольке Бернадотта вирішили об’єднатись для просування Закону «Про місцеве самоврядування». Керуючі справами різних міських рад країни наголошують, що собливої уваги потрібно приділити питанню визначення статусу працівників самоврядування при виході на пенсію.

 В рамках проекту Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» для Трускавця будуть розроблені дорожні карти, як покрокова інструкція-роз’яснення для мешканців, про те як отримати певну послугу в ЦНАПі. За словами Мар’яни Малачівської- Данчак, експерту проекту, Трускавецька міська рада отримає вже уніфіковані дорожні карти до кінця місяця, а також матиме можливість допрацювати макети цих карт для свого міста.

 Незважаючи на те, що проект закінчується, «Верховенство права» не хоче прощатись з Трускавцем, експерти завжди відкриті і готові надати компетентну допомогу. Вони вболівають за Трускавець і висловлюють сподівання, що розроблений План дій для покращення роботи ЦНАПу буде виконаний.

 Довідка: Проект “Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні” реалізується шведським урядовим агентством Академією Фольке Бернадотта у 2014–2017 рр. за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (Sida). Метою проекту є підтримка зміцнення та інтеграції принципів верховенства права у сфері надання публічних послуг органами місцевого самоврядування в Україні. Проект поширює свою діяльність на 12 міст-партнерів в межах України та включає самооцінку верховенства права у місцевому самоврядуванні, підвищення спроможності місцевих органів влади та підтримку громадянського суспільства у підвищенні правової обізнаності.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту