В URBAN бібліотеці, 23 травня, відбулася народознавча година «Старовинні ремесла».  Тут презентували старовинні види народних ремесел: ткацтво, килимарство, гончарство, ковальська справа, різьба по дерева, металу, каменю.

Дивували своєю творчістю і трускавчани, що пройшли до бібліотеки. Сойка Ольга Володимирівна ознайомила присутніх з незвичайною технікою «обертання дротом», яким майстерно володіє.  Пані Оля продемонструвала глядачам свої чудо-вироби із мідного дроту, в основному це автентичні жіночі прикраси. А також показала майстер-клас, як можна зробити цікаву застібку для будь якої прикраси, та подарувала присутнім декілька своїх виробів.

Також неповторною красою вразила вишивка членкині Ліги Українських  жінок м. Трускавця Касьян Віри Степанівни. Валерія Дендяк прочитала вірш «Давні предки».

      На зустрічі згадали народного майстра України, знаного трускавчанина, майстра-текстильника  Михайла Біласа, роботи якого продовжують жити у музеї. Зворушливо прочитиала  вірш про музей М.Біласа  «Скарби музею», поетеса Стефанія Шумило.

      

Залишити відповідь

Перейти до вмісту