У Трускавці урочисто відкрили міжнародні змагання зі слалому «BUKOVYTSIA OPEN 2018». На головній площі міста презентували команди та спортсменів, які беруть участь в чемпіонаті. Це юнаки та дівчата віком 14-16 років, які прихали з Польщі Литви Латвії та Білорусі.

Як зазначив один з організаторів, Іван Цегенько, керівник ГО «Європейська інтеграція України»,  гірськолижні змагання на Буковиці проводяться вдруге, а цього року включені в офіційний календар спортивних змагань Міжнародної Федерації лижного спорту (FIS). Тож і оцінювати юних лижників будуть компетентні судді та спостерігатиме за перебігом змагань технічний делегат FIS – Яна Паловікова зі Словаччини.

«Наше місто з гордістю приймає вже вдруге учасників лижних змагань. Це чудове зимове свято спорту, яке тут започатковане,  об’єднує цілий регіон та знайомить з однодумцями з Європи. Бажаю учасникам перемог, а глядачам та вболівальникам гарних вражень від змагань», – привітав учасників та організаторів гірськолижних змагань Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця. Віталій Мицак, засновник «BUKOVYTSIA OPEN» та власник ГК «Буковиця» наголосив, що традиція продовжуватиметься, а також те, що «Буковиця» завжди відкрита для змагань різного рівня. Ігор Кобилецький, заступник міського голови Борислава зазначив, що міська влада завжди готова підтримувати яскраві ініціативи, такі як гірськолижні змагання, побажав усім подальших успіхів. 

З Трускавця учасники вирушили до сусіднього Борислава де вже на гірсько-лижному спуску Буковиця спортсмени змагатимуться за найшвидший спуск. А в п’ятницю 2 лютого судді та організатори підбиватимуть підсумки змагань.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту