У перший тиждень Великодня, коли важливим є кожен день Світлої Седмиці, у Трускавці, всією громадою відзначили свято Воскресіння Христового. У Світлий вівторок на Майдані Незалежності відбувся святковий концерт, який тривав понад 5 годин. У великодньому пісенно-танцювальному марафоні взяли участь, зокрема, вихованці Трускавецької школи мистецтв ім. Р. Савицького, Доброгостівської музичної школи, Будинку учнівської творчості, учасники гуртків Народних Домів громади, народний ансамбль народних інструментів Трускавця «Галичани» та ансамбль народного танцю Самбора «Намисто», гурт “INTERCITY”. Це було свято прослави Господа, маніфесту віри та плекання українських кращих традицій.

З гала-концертом виступили переможці ІІ Єпархіального фестивалю-конкурсу духовної пісні та поезії “Радуйся, Маріє!”, яких привітали о. Андрій Гладкий та міський голова Андрій Кульчинський.

Чимало декламованих віршів та ліричних пісень були присвячені українським воїнам, нашим захисникам, завдяки яким ми маємо можливість святкувати Великдень зі своїми рідними й друзями. Подяку їм складаємо щодня і завжди пам’ятаємо героїчний подвиг цих мужніх чоловіків та жінок, які сьогодні, тримають фронт, жертвуючи собою.

Організатором дійства виступив відділ культури Трускавецької міської ради під керівництвом Тетяни Татомир.

Свято доповнили традиційним пасхальним почастунком від господинь із сіл нашої громади: Доброгостова, Уличного, Модрич, Орова, Зимівок, Бистрого та Станилі. Пригощання обмінювали на донат для ЗСУ. П’ятдесят, сто, тисяча (гривень чи умовних одиниць) – пожертва була на розсуд відвідувачів благодійного фуршету, які, направду, не скупились і щедро підтримали ініціативу.

З Великоднем громаду привітав міський голова Андрій Кульчинський. Він подякував усім учасникам та організаторам за те, що зробили гарне свято, яке розбудило в присутніх патріотичний дух, відвернуло увагу від буденних турбот, нагадало, що Воскресіння Христове знаменує перемогу добра над злом і життя над смертю.

На завершення, за гарною традицією, присутні на площі діти та дорослі, взявшись за руки, завели кривий танець, заспівуючи гаївки та веснянки.

Важливою місією цього свята, також, є показати наші традиції гостям курорту та тимчасовим переселенцям, які здебільшого не святкують Великдень так, як це робиться у нас на Прикарпатті.

Адже ніхто не ставить під сумнів, що великодні традиції залишаються важливою частиною української культури та ідентичності. Збереження яких не лише допомагає зв’язати людей зі своєю спадщиною, але й гарантує, що вони будуть передані майбутнім поколінням.

З Великоднем, дорога Трускавецька громадо!

Христос Воскрес – воскресне Україна!

 

Перейти до вмісту