Трускавчанин, учасник проекту «рука допомоги» отримає фінансову допомогу на започаткування власної справи

У 2016 році Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку розпочало пілотний проект «Рука допомоги». Мета проекту – вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи. Проект дає можливість безробітним взяти на себе відповідальність за власну долю і долі своїх сімей. Управління соціального захисту населення і центри зайнятості надають їм всебічну адміністративну та юридичну допомогу.

Цього року трускавчанин-учасник проекту «Рука допомоги» успішно захистив свій бізнес план щодо вирощування троянд в теплиці. За рішенням Комісії з реалізації пілотного проекту по залученню до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб, створеній при Львівській облдержадміністрації, він отримає фінансову допомогу на започаткування власної справи.

Стати учасником проекту можна звернувшись до управління праці та соціального захисту населення за місцем фактичного проживання/перебування та подати відповідну заяву.

З кожним учасником пілотного проекту, щодо якого комісією прийнято рішення про надання йому фінансової допомоги, обласними і відповідними базовими центрами зайнятості та органами соціального захисту населення укладається чотиристоронній договір терміном до 3 років.

Фінансова допомога безвідсоткова, на поворотній основі, видається одноразово після підписання договору шляхом оплати обласним центром зайнятості витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Розмір фінансової допомоги складає до 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року(станом на сьогоднішній день – 70 480 грн). Це забезпечить новим підприємцям фінансовий старт для започаткування власної справи.

За додатковою інформацією слід звертатися до управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м. Трускавець, вул. Бориславська,1 тел. 54193

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *