Трускавецький кінофестиваль визначив переможців

 7-10 листопада у Трускавці проходив VIII Трускавецький Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат». Церемонія урочистого закриття та нагородження переможців відбулася 10 листопада в кінотеатрі «Злата».

 «Ми підняли планку фестивалю дуже високо – завдяки організаторам, спонсорам, вельмишановному журі, акторам., глядачам. Всі фільми, показані на «Короні Карпат» – це українські фільми, і це є показником, що українське кіно впевнено розвивається та завойовує глядача не лише в Україні, але і в цілому світі. Дай нам Боже і надалі так впевнено розвиватися та побувати і на ХХ, і на ХХХ Трускавецькому кінофестивалі, а крім того ще на інших кінофестивалях в інших українських містах. Трускавець заслужи «Корону Карпат», з чим вас всіх і вітаю», – зазначив у вітальному слові на церемонії підбиття підсумків фестивалю міський голова Андрій Кульчинський.

 У номінації «За відданість рідному краю та щиру закоханість у кіно» перемогу здобув фільм «Переполох у Трускавці» режисера Олега Бачинського. Приз за кращу режисуру в короткому метрі отримав режисер Єгор Бондаренко за фільм «Пляшка». Кращим студентським фільмом визнано стрічку «Нетерпимість» (режисер Володимир Бакум). Головну нагороду за кращий короткометражний фільм виборов фільм «Анна» (режисер Олесь Санін).

 Спеціальним дипломом генерального продюсера кінофестивалю відзначено фільм «Зрадник» (режисер Марк Хаммонд) та актора Михайла Грицкана. Приз за кращу чоловічу роль отримав актор Олег Шульга (фільм «Позивний «Бандерас»). Фільм «Тринадцятий автобус» (режисер Олександр Безручко, автор сценарію Валерія Вінс) отримав нагороду за найкращий сценарій.

 Гран-Прі VIII Трускавецького кінофестивалю «Корона Карпат» здобула стрічка закарпатського режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Виконавиця головної ролі в цьому фільмі Ірма Вітовська отримала приз за кращу жіночу роль. Також фільм здобув приз за найкращу режисуру.

 Всього на цьогорічному кінофестивалі «Корона Карпат» було показано 64 фільми. Вхід був вільним на всі покази в різних локаціях (кінотеатр «Злата», Народний дім, два музеї).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *