22 вересня у Трускавці стартувала науково-практична конференція на тему: «Панкреатологія: минуле, сучасне, майбутнє. Дієтичні та курортні фактори лікування захворювань підшлункової залози».

Конференція проходить в рамках засідання Всеукраїнської громадської організації «Український клуб панкреатологів» та триватиме два дні. Участь у конференції берутьфахівці – панкреатологи із семи областей України(Львівська, Одеська, Тернопільська, Чернівецька, Київська, Вінницька, Харківська).

Метою конференції є обговорення новин європейської панкреатології , сучасні аспекти лікування та напрямки хірургічного лікування гострого некротичного панкреатиту.

У вітальному слові до учасників конференції Андрій Кульчинський – міський головазакцентував на унікальності Трускавця, як медичного курорту та запросив учасників конференції до співпраці:
 «Які б не були  винайдені нові медичні препарати,  природний фактор
нашого курорту відіграє вагому роль у профілактиці, лікуванні та реабілітації різних захворювань. Можливість проведення лікування та реабілітаціїв одному місті є трендом останніх років в медицині. Наше місто давно готове до такого виклику, адже сьогодні ми маємо сучасні лікувальні бази та найкращих фахівців.

Я сподіваюсь, що такі зустрічі, як сьогоднішня, стануть регулярними, і, обіцяю свою підтримку у цьому питанні»,   –  підсумував очільник міста.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту