Рішення Про участь в товаристві з обмеженою відповідальністю «Трускавецькі лікувальні води» сьогодні депутати прийняли більшістю голосів. Це означає, що громада розпочала процес повернення мінеральної бази місту. Місто матиме можливість впливати на процеси, які пов’язані з видобутком Нафтусі, та на стан бюветів.

 Проект неодноразово обговорювався на бюджетній комісії, а також на зустрічах з громадою та представниками ЗМІ. На цих засіданнях фіксувались розбіжності у баченні розвитку мінеральної бази та курорту різними групами депутатів. Але це, також, допомогло депутатам і громаді побачити та скоригувати Проект рішення так, щоб максимально убезпечити місто від втрат.

 Важливо, що участь міської ради у підприємстві розпочнеться тільки після фінансового, юридичною аудиту підприємства «Трускавецькі лікувальні води», а також після перевірки стану гідромінеральної бази. Та після того, як у власність підприємства перейдуть верхній і нижній бювети.

 Як зазначив Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця прийняте рішення це ще не укладення договору, це є, власне, дозвіл, підстава на проведення аудитів та обговорення договору з подальшим його укладенням і входженням у підприємство 50/50%. Статутний капітал з яким місто братиме участь у товаристві з обмеженою відповідальністю «Трускавецькі лікувальні води» становить 10 тисяч гривень.

 Депутати підтримали рішення як надважливе для історії та розвитку Трускавця, усвідомлюючи, що змінити ситуацію з бюветами можна лише співпрацюючи з приватною стороною на рівних умовах.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту