У Трускавецькому відділі ГУ ДСНС урочисто презентували нове обладнання, яке допомагатиме пожежникам рятувати життя людей. Як розповів начальник відділу Микола Лучковський, було закуплено мотопомпи,  насоси глибинні, рукава пожежні, електропилу,  квадрокоптер, рятувальні ковпаки. Загальний обсяг Програми – 100 тисяч гривень.

Як зазначив Валерій Глобенко, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації, Трускавець це місто, яке є безпечним як для його мешканців, так і для гостей.

«Завдяки сприянню міського голови та депутатів міста для Трускавецького рятувального відділу закупили засоби відеоспостереження, Оперативний штаб, який є першим в області, що організовано працює у разі надзвичайних ситуацій, обладнаний необхідною технікою», За словами полковника, закуплене обладнання, зокрема, рятувальні ковпаки, неабияк допоможуть в роботі пожежників у задимленому середовищі, власне вони дають можливість рятувати життя людей. 

Міська цільова Програма захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, наразі, продовжується. «Ми програму не закриваємо, якщо потрібно, будемо закуповувати необхідне обладнання. Для міста це, в першу чергу, питання безпеки мешканців, а також самих рятівників, які завжди знаходяться під ризиком», – ногалосив Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

Слід зазначити, що на  Львівщині багато міст реалізують подібні програми фінансування своїх відділів ДСНС –  допомагають закуповувати техніку та обладнання. Так, в місті Сколе районна рада виділила 80 тисяч для місцевих рятівників, 20 тисяч має надати місто. В межах 100 тисяч гривень, на потреби пожежної служби, виділили й міські ради Дрогобича, Кам’янки-Буської та Радехова.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту