Щодня в Україні виникають десятки надзвичайних подій, на яких гинуть та травмуються наші співвітчизники. Більшість із них — нещасні випадки, або наслідки легковажного ставлення до безпеки самих же громадян. Проте найбільше засмучує, коли за недбалість дорослих доводиться розплачуватися здоров’ям або життям маленьких дітей.

Зокрема, 10 березня на Кіровоградщині сталася моторошна трагедія — одразу троє дітей загинули на пожежі у с. Верблюжка Новгородківського району. Як з’ясувалося, малеча перебувала вдома сама. “Мати” залишила своїх дітей 2014, 2015 та 2017років народження вдома і пішла у своїх справах. У цей час в одноповерховому будинку виникла пожежа, яка не залишила малюкам шансів на порятунок… Прибувши на місце події, рятувальники знайшли дітей вже без ознак життя.

Наступного дня у місті Миколаїв Львівської області, у квартирі на третьому поверсі чотириповерхового будинку внаслідок отруєння чадним газом загинула дитина 2015 року народження. Ще двоє дітей 2011 та 2013 років народження у тяжкому стані були госпіталізовані до лікарні.

Водночас, дивом вдалося уникнути лиха цими вихідними у Вінниці, де на річці Південний Буг мало не втопився хлопчик 2007 року народження. Його встигли врятувати місцеві мешканці, коли побачили як дитина провалилася під кригу.

Загалом, подібні випадки — це черговий доказ того, що втрата пильності і недбальство зазвичай обертаються справжньою трагедією для цілої родини.

Тож, аби нагадати дорослим про те, чого може коштувати байдуже ставлення до безпеки у відношенні до власних дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилює профілактичну роботу серед населення та закликає батьків не наражати малечу на небезпеку!

Шановні батьки!

Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці;

Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;

Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду;

Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі;

Виховуйте у дитини свідоме ставлення до правил безпеки життєдіяльності!

Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту