Трускавецьких школярів кличуть «відкривати Україну»

З 26 вересня у маленьких містах, населення яких складає від 10 до 250 тисяч осіб, стартував гейміфікований освітній проект «Відкривай Україну».

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила координатор проекту у місті ТрускавецьТетяна Вінницька.

Основна мета, яку ставили перед собою організатори, – дати віру підліткам у те, що вони зможуть змінити рідне місто та реалізувати себе у ньому і для цього не потрібно виїжджати до обласного центру чи столиці.

Тож школярів Трускавця запрошують реєструватися, бо ж «реалізувати свої мрії та заявити про себе можуть саме вони».

Тетяна Вінницька розповіла, що проект є навчальним, хоча і не передбачає формальної освіти.Будь-який учень 7–11 класів, який захоче проявити свої вміння та навички або ж втілити у життя яскраву ідею, може зайти на інтернет-ресурс проекту та зареєструватися. Тоді у кожній школі сформують команди, які й представлять місто. До слова, кожна команда складатиметься з шістнадцяти учасників – п’ятнадцятеро школярів та один вчитель-модератор. Щоб створити рівність усіх учасників команди, щоб старші не «просували» свої ідеї, пригноблюючи менших, у програмі діє обмеження – участь візьме тільки та команда, до складу якої увійдуть по три учасники з усіх класів, починаючи з сьомого.

Коли всі команди сформуються, розпочнуться основні етапи проекту. На першому діти повинні показати свої таланти через реалізацію шкільного проекту – це може бути що завгодно – створення зоокуточку, шкільної газети, розмалювання лав у стилі «арт» чи ще щось інше,  переможців у цьому етапі не буде, не буде й оцінювання, що відрізняє це навчання від шкільного.

У наступному етапі школярі повинні спробувати змінити щось у своєму місті. Для цього у проекті передбачили роботу у кількох напрямках (навколишнє середовище, здоровий спосіб життя, урбаністика, культура та мистецтво, соціальний та медійний напрямки).

Якщо учасники впораються і з цим завданням, презентуватимуть свої проекти у півфіналі та фіналі.

П’ять команд-переможців чекає стажування закордоном, перспективні команди отримають міні-гранти, решта щасливчиків отримають цінні призи.

«Вірю, що у Трускавці сформуються гарні команди, які гідно представлять місто у цьому всеукраїнському проекті. Дана ініціатива викликає зацікавлення та позитивні відгуки від освітян, учнів та міської влади. Ми підписали меморандум про співпрацю із заступником міського голови Олександром Ткаченком: міська рада відзначає даний проект актуальним для міста та рекомендує школам взяти участь у ньому», зазначила координатор проекту Тетяна Вінницька.

За кроками дітей спостерігатиме вся Україна на інтерактивній платформі http://www.vidkruvai.com.ua/parent.html 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *