За словами завідувача відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, Романа Коваля, Трускавець подав заявку на облаштування спортивного майданчика між НВК “СЗШ № 2 – гімназія” та Спортовцем. «Це буде універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям, з розміром 42/22 де учні зможуть займатись різними видами спорту», – зазначив Роман Коваль.

Мова йде про обласну програму, яка розрахована на співфінансування, тож Трускавець буде закладати на це кошти в місцевому бюджеті. “Цього року умовою участі в програмі “Спортивний майданчик” є успішна реалізація містом попередніх проектів, тому результати будуть відомі через деякий час. Думаю, у Трускавця в цьому плані проблем не повинно бути” – додав Роман Коваль.

Слід зауважити, що за рахунок кооперації коштів державного та місцевого бюджетів за останні 5 років в області збудовано 41 майданчик зі штучним покриттям та 21 – для занять загально-фізичною підготовкою. Спортивні майданчики встановлюватимуться у населених пунктах з населенням не менше однієї тисячі осіб. 

Обласні кошти спрямовуватимуться у вигляді субвенцій місцевим бюджетам на придбання та постачання покриття; компонентів, необхідних для його монтажу; на монтаж покриття на підготовленій основі та на тренажерне обладнання для відкритих спортивних майданчиків, при умові передбачення у місцевих бюджетах коштів на облаштування основи, огорожі, електричного освітлення майданчика та частково на придбання покриття майданчика.

За умовами програми, місцеві органи, також, забезпечують відведення земельної ділянки та передбачають вільний доступ для занять на облаштованих майданчиках. Збудовані майданчики приватизації не підлягають. 

Залишити відповідь