Про це йшлося на скайп-нараді з головою ОДА Олегом Синюткою, розповів Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця. За словами очільника області,  міста повинні провести відповідну роботу з підприємцями щодо зарплат і приведення їх у відповідність до Закону. Якщо міська влада не впливатиме на підприємців, які, вочевидь, ховають прибутки і не платять зарплати у повному обсязі, місто втрачатиме кошти з податків. Область попередила, що такі міста не можуть розраховувати на додаткові кошти з обласного бюджету.  

 «Область серйозно говорить про детінізацію економіки, в тому числі про боротьбу з підприємствами –мінімізаторами, які не платять працівникам мінімальну зарплату. Мова йде і про планові перевірки підприємців, до речі, штраф за подібні порушення, щодо працівників сьогодні 90 тисяч гривень», – зауважив Андрій Кульчинський.

Слід зазначити, що  у Трускавці працює комісія, куди входять і представники податкової, яка працює з підприємствами –мінімізаторами й направлена на підвищення рівня зарплат у місті. За останній рік отримали позитивний результат, і Трускавець піднявся на кілька сходинок в рейтингу за рівнем середніх зарплат населення. «. Очевидно, що Закон відміні не підлягає і комісія працюватиме й надалі. Сьогодні ми залишаємось на захисті мешканців та їхнього права отримувати гідні зарплати та соціальні гарантії. Разом з тим, ми не маємо на меті захоплювати підприємців  зненацька, натомість будемо повідомляти про перевірки заздалегідь, щоб останні мали час привести свою роботу в порядок, як того вимагає Закон», – зазначив Андрій Кульчинський. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту