Загалом з початку року в Львівській області обліковано 689 пожеж в екосистемах із них 78 пожеж на торфовищах загальною площею понад 167,0 га.

Станом на 8 серпня за самовільне випалювання сухої рослинності до адміністративної відповідальності було притягнуто 168 осіб. На порушників накладено штрафи на загальну суму більше 30 тисяч гривень.

Починаюється пора жнив, а при жнивах часто палять стерню, тому відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Трускавецької міської ради спільно з Трускавецьким МВ ГУ ДСНС України у Львівській області  черговий раз застерігають мешканців та гостей міста не спалювати сухостій, та пам’ятати про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах.

Нагадуємо, що недотримання правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем, зокрема непогашене вогнище, кинутий недопалок, у більшості випадків призводить до загоряння торфовищ або сухої рослинності, що може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не лише довкіллю, житловим будинкам та інфраструктурі, але й життю і здоров’ю людей, особливо тим, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.

Будьте пильні та дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту