У Трускавці почала функціонувати Львівська обласна лікарня відновного лікування

 Сьогодні, 12 лютого, в християнське свято Трьох Святителів (св. Василія Великого, св. Івана Золотоустого та св. Григорія Богослова) у Трускавці було урочисто відкрито приміщення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради “Львівська обласна лікарня відновного лікування”. Після молебню, який відслужив настоятель трускавецької парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці (ПЦУ) о. Ігор Пулик, слово мали міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, заступник директора департаменту охорони здоров`я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Голдун, в.о. директора КНП ЛОР «Львівська обласна лікарня відновного лікування» Богдан Блистів та головний лікар Трускавецької міської лікарні Ігор Стасик.

 «З 1 квітня в охороні здоров`я нашої держави відбудуться кардинальні зміни, і сьогоднішня подія є реакцією, відповіддю на ті виклики, які постають перед нами – перед медициною у Трускавці, перед пацієнтами та лікарями. Ще рік тому ми подумали про те як зберегти і приміщення, щоб вони були задіяні та виконували свої функціональні призначення, і як зберегти хороших спеціалістів, щоб люди не втратили роботу. Зроблено все, щоб пацієнти мали змогу отримувати на місці всі етапи лікування. Лікування гострих невідкладних станів, зокрема інфаркту та інсульту – в Дрогобицькій лікарні, планове лікування забезпечуватиме терапевтичне відділення, 4 і 5 поверх нашої Трускавецької лікарні, і нарешті реабілітація, яка дозволяє людині адаптуватися та жити з хворобою – це 6 та 7 поверхи, Львівська обласна лікарня відновного лікування, яку ми зараз спільно відкриваємо. Реабілітація допомагає людям повноцінно жити, і для цього мають бути відповідні умови. Я радий, що саме Трускавець окрім курортного та лікувального центру стає ще й центром реабілітації на Львівщині», – зазначив у своєму виступі міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

 «Обласна лікарня відновного лікування фактично жевріла в тих приміщеннях, які зараз є у місті Львові. Розширювати її давно було треба, і ось мрія стала реальністю. Я вдячний міському голові Трускавця Андрієві Кульчинському, що наші потреби та можливості Трускавця зустрілися в одному місці, тут. В процесі медичної реформи потрібно враховувати і потреби пацієнта, і умови, в яких працює медичний персонал. Адже місце роботи лікарів та медсестер – це фактично їхній другий дім. І хоча обласна лікарня відновного лікування структурно не належить до Трускавецької міської лікарні, але я б не хотів їх розділяти. Адже для пацієнта не має бути жодної різниці – і там, і там вони мають отримувати якісні послуги. Я вірю, що так і буде», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Андрій Голдун.

Відео прямої трансляції відкриття Львівської обласної лікарні відновного лікування на базі приміщень КНП «Трускавецька міська лікарня» можна подивитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *