У Трускавці встановили пам’ятник Патріархові Йосифу Сліпому

В неділю, 3 грудня, у Трускавці урочисто відкрили пам’ятник Патріархові Йосифу Сліпому. Подію приуроч

или до 125-річчя від дня його народження.

Перед освяченням монумента у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, на території якої його встановили, відбулась архієрейська літургія. Службу  очолив архієпископ Львівський УГКЦ католицької церкви, митрополит Львівський Ігор Возьняк. 

В урочистостях також взяли участь: єпископ Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ Ярослав Приріз, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій Комар,  голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, представники місцевої влади, священики, громада міста-курорту.

Пам’ятник у Трускавці – третій монумент патріархові у світі, схожі є у Тернополі та Чикаго.

Проект  розробили  скульптор Ярослав Скакун та архітектор Орест Скоп, миталеву конструкцію виготовили ковалі Михайло Федевич та Володимир Загайло.

Ідея встановити пам’ятник виникла у отця настоятеля церкви Покрови Пресвятої Богородиці Володимира Бондарчука, мецената Лева Грицака та міського голови Трускавця Андрія Кульчинського.

«Про велич Патріарха Йосифа Сліпого можна говорити безкінечно. Цей чоловік залишив по собі численну спадщину – духовну та матеріальну. Він був прикладом сучасного громадянина, християнина, людини часу, бо завжди слідував його вимогам, вдосконалювався та спонукав розвиватись інших. У височині цього пам’ятника відкривається глибина постаті Патріарха, його вчень та заповітів. Прийшовши сюди кожен зможе поринути у цю атмосферу інтимності та святості, зануритися в роздуми чи просто помолитись. У нашому місті є чимало чудових місцин, вартісних для трускавчан, радію, що до цього переліку додасться і це прекрасне місце», – сказав у вітальному слові Андрій Кульчинський.

Залишити відповідь