Після перегляду стрічки «Червоний», знятого за романом Андрія Кокотюхи, глядачі три хвилини аплодували. Так, натхненно і святково відбулась прем’єра фільму “Червоний” у Трускавці в кінотеатрі “Злата”.

Про успіх фільму говорять глядачі: «Заза Буадзе створив потужний якісний український фільм і заставив мене повірити у майбутнє вітчизняного кінематографу. Раджу до перегляду з 24 серпня, коли стрічка вийде у прокат. Та й до наступних фільмів режисера рівень інтересу зріс немало. Микола Береза втілив на екрані вольового героя, який не прогинається під обставини, а змінює їх під себе. Володимир Ільчук (директор кінотеатру «Злата») започаткував чудову традицію кіноподій у Трускавці — з нетерпінням чекаю наступних прем’єр», – пише дрогобичанка Юлія Скорик на своїй сторінці у соцмережі фейсбук.

«Побільше б нам таких патрітичних фільмів!» , – Олег Карпин, депутат Трускавецької міської ради.

Контрпропагандою називає фільм «Червоний» трускавецький журналіст Володимир Ключак. Він також пише «фільм «Червоний» без сумніву є якісним українським продуктом. Щоправда, він дужче нагадує голлівудські фільми та деякі якісні російські стрічки, ніж старе добре європейське кіно, але в цьому є явні плюси. По-перше, потужній московській пропаганді може протидіяти не якась сентиментальність чи плаксиві історії, а жорстка правда. По-друге, цей фільм не про поразку українців, а про перемогу (хоча з історії знаємо, що ні УПА, ні повстання в сталінських таборах не знищили радянського режиму, але вони все ж внесли вагому лепту в його несприйняття). По-третє, «Червоний» у часи війни з московитами – це також зброя. Зброя, яка вбиває москаля в українцеві і з якою почуваєш себе впевненіше”.

Яскраві відгуки, які лиш частково передають атмосферу, що вирувала в кінотеатрі Злата під час перегляду фільму «Червоний». У залі вільного місця не було, а це говорить про готовність українців дивитись своє кіно.

Забігаючи наперед, «Червоний» матиме продовження, адже стрічка знята за мотивами третьої частини. Як розповів режисер фільму Заза Буадзе, вже у вересні розпочинаються зйомки другої частини, у якій глядач дізнається про початок історії життя головного героя Червоного.

Довідково:

«Червоний» — український історичний фільм, однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Кінофільм «Червоний» створений за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прем’єра стрічки запланована на 24 серпня 2017 року — на День Незалежності України.

Фільм є результатом спільного виробництва компаній: «ІнсайтМедіа» — продюсерський центр (КиївУкраїна) та ПрАТ «Одеська кіностудія» (ОдесаУкраїна).

Режисер Заза Буадзе – грузинський кінорежисерсценарист. Має грузинське громадянство та посвідку на постійне проживання в Україні. Працює в жанрах: драма, кримінал, короткометражка.

Актор Микола Береза закінчив ЛНУ імені Івана Франка, факультет культури і мистецтв, акторський курс у 2005 році, а згодом режисерський курс Володимира Кучинського. Мав стати священиком, прислуговував у церкві. Одночасно працював диджеєм. Як режисер здійснив постановку вистави «Репетиція у Театрі злочину» за Жаком Моклером . Лауреат Обласної премії в галузі театрального мистецтва ім. Б. Романицького.

(фото https://www.facebook.com/Chervonyyfilm/?fref=ts та користувачів фб)

Залишити відповідь

Перейти до вмісту