В Трускавці провели першу робочу зустріч з розробки Стратегії Трускавецької ОТГ

Відбулась перша сесія в рамках циклу з розробки Стратегії розвитку Трускавецької ОТГ. На зустріч прийшли представники громадськості, готельєри, ресторатори, підприємці, представники галузей: культури, освіти, медицини, депутати та члени виконавчого комітету, керівники управлінь та відділів Трускавецької міської ради, журналісти та керівництво міста.

Як повідомлялось раніше проект розробки Стратегії реалізовуватиметься в рамках українсько-німецького партнерства (за фінансової підтримки «ENGAGEMENT GLOBAL»).

У вітальному слові до присутніх німецький фахівець-проектант Роланд Даннер пояснив, що розроблятимуть документ українські експерти, з якими співпрацює «ENGAGEMENT GLOBAL», поділився досвідом написання та реалізації стратегії у німецькій землі Ватлінген, зазначив велику перспективу, яку дає створення ОТГ та представив експертів з України.

Розробники стратегій Олександр Софій та Олександр Волошинський коротко презентували свій робочий досвід та пояснили алгоритм подальшої роботи. Першочергово буде проведений аналіз інформації про Трускавець та села, що можуть увійти в ОТГ, який включатиме в себе збір, обробку, представлення та інтерпретацію даних.

Другий етап – робота в групах з фахівцями, підприємцями та громадськістю над баченням майбутнього, SWOT, визначення стратегічних й операційних цілей та завдань.

Третім етапом має стати впровадження Стратегії.

Присутні заповнили уніфіковані анкети (1-й етап), поставили питання експертам, на які отримали вичерпні відповіді та пояснення, а також висловили власну думку, бачення чи пропозицію. На завершення зустрічі експерти запросили трускавчан до співпраці, адже розробка Стратегії – довготривалий процес і потребує волонтеризму та активності громади: «Найуспішніші громади ті, які приймають добровільні повноваження», – зауважив Олександр Волошинський.

До робочої групи можуть увійти представники різних сегментів міста за бажанням та погодженням. Зареєструватись необхідно до 18 травня, надіславши коротке резюме на електронну адресу skybak.tmr@gmail.com або занести за адресою: вул..Бориславська, каб.19.

Наступне засідання відбудеться на початку липня. Час, дату та місце проведення буде повідомлено додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *