З 1 липня у Львівській області почали діяти нові правила перевезення пільговиків у автобусах приміського і міського сполучення в містах обласного значення

Таке рішення прийняте спільно Львівською державною обласною адміністрацією, профільною профспілковою обласною організацією, Асоціацією автомобільних перевізників у Львівській області, Обласною організацією роботодавців транспорту.
Згідно із погодженими правилами:

1. Категорії пільговиків “Пенсіонери за віком” надається 50% пільга на проїзд у автомобільному пасажирському транспорті. Тобто, пенсіонери за віком для користування громадським автомобільним транспортом платитимуть половину від повної вартості проїзду.

2. Категорії громадян, яким право пільгового проїзду гарантоване Законами України, матимуть право безкоштовного проїзду у громадському автомобільному транспорті. Львівська обласна державна адміністрація зобов’язалась за рахунок місцевого бюджету компенсувати втрати перевізників від наданих послуг вказаним категоріям громадян.

3. Учасники бойових дій користуватимуться правом безкоштовного проїзду в громадському автомобільному транспорті. Витрати за цю послугу перевізники взяли на свій рахунок.

Зміни набули чинності відповідно до ст. 37 Закону України “Про автомобільний транспорт”, ст. 19 Закону України “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії”, Постанови КМУ від 17.05.1993р. №354 “Про безоплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування”, з урахуванням необхідності дотримання перевізниками, які здійснюють перевезення на внутрішньообласних маршрутах загального користування, зобов’язань щодо пільгового перевезення пасажирів згідно з чинним законодавством, а також відсутності фінансування із державного бюджету на покриття витрат, пов’язаних з безоплатним проїздом пенсіонерів за віком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *