Для підопічних міського центру зайнятості провели семінар на тему “Нормативно-правове забезпечення у сфері соціального захисту та професійної реабілітації інвалідів в Україні”

Заступник начальника відділу «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Кітраль провела в Трускавецькому міському центрі зайнятості лекцію на тему: «Нормативно-правове забезпечення у сфері соціального захисту та професійної реабілітації інвалідів в Україні». Під час зустрічі з безробітними, які є особами з обмеженими фізичними можливостями, Галина Кітраль окрім того звернула увагу на особливостях роботи бюро правової допомоги, а саме: порядок звернення для отримання безоплтаної правової допомоги; перелік документів, які потрібно подавати для отримання допомоги; порядок надання адвоката. Зауважимо, що зазначений захід проведений з метою виконання умов договору про співпрацю між Трускавецьким міським центром зайнятості та Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Основним Законом України із соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями є Закон «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Цей Закон визначає основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантує їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість їм вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями та інтересами.

У Законі зазначається, що особи з обмеженими фізичними можливостями в Україні володіють усією повнотою соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод, закріплених Конституцією України та іншими законодавчими актами.

Варто зауважити, що відділ «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання БВПД та Трускавецький міський центр зайнятості ефективно співпрацюють у напрямку правопросвітництва та надання правової допомоги громадянам.

Принагідно нагадуємо нашим читачам, що до Трускавецького бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: м.Трускавець, вул. Данилишиних, 62.  Графік  роботи:  понеділок-п’ятниця  з 08:00 до 17:00 (крім святкових та вихідних днів, тел.: (03247)-5-05-30;  моб.: 099-29-63-194

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *