У міській раді Трускавця відбулась робоча зустріч міського голови Андрія Кульчинського з представниками Чеської гуманітарної організації «Людина в біді», зокрема регіональною координаторкою Тетяною Лисиченко. Разом із колегами, вони прибули обговорити питання подальшої співпраці для розвитку громади і підтримки різних соціально направлених ініціатив. Нагадаємо, що цей фонд неодноразово в Трускавці допомагав прихисткам для ВПО із харчовими продуктами, засобами гігієни. На Дрогобиччині вони продовжують допомагати із юридичними питанням, мають програми компенсації коштів за оренду житла для ВПО. На рівні Області будували будинки для ВПО та займались ремонтом гуртожитків.

Наразі, в Трускавці представниці фонду «Людина в біді», вбачають можливість реалізації навчальних програм для дітей у напрямку соціальної згуртованості та самопізнання працюючи із психологом. У майбутньому, планують цільово підтримувати молодіжні ради та інші громадські об’єднання, які активно працюють з молоддю і мають вже напрацьовані власні проєкти.

Зустріч відбулась за участі Наталії Пономаренко, секретаря Ради та директора Будинку учнівської творчості Олега Бачинського, адже одним із напрямків, яким займається фонд – є облаштування просторів безпечних для дітей. Оскільки БУТ охоплює позашкільною освітою понад 900 дітей, з яких 25% – ВПО, логічно, що тут є потреба організації цікавого дозвілля для вихованців за підтримки благодійників, адже більшість видатків на такі заходи з міського бюджету обмежені на період воєнного стану. Водночас Андрій Кульчинський ознайомив гостей із міськими ініціативами для молоді та великим проєктом громадського простору «4 покоління», який вкрай потрібен місту, що приймає понад 14 тисяч вимушених переселенців (для інтеграції ВПО, психологічного розвантаження військових та їхніх сімей, дозвілля для дітей та активностей людей поважного віку та людей з інвалідністю). Наталія Пономаренко розповіла про активну роботу Трускавецького територіального центру та можливість співпраці.

Так, регіональна представниця Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» Тетяна Лисиченко була приємно вражена кількістю партнерів, які допомагають у Трускавці реалізовувати соціальні проєкти, та зауважила, що це ознака доброчесності міської влади. Трускавець є зразковим прикладом плідної співпраці керівництва міста, громадськості та благодійних організацій, які зацікавлені у співпраці на благо громади, а це не дає підстав сумніватись у продовженні та започаткуванні спільних проєктів.

Перейти до вмісту