Товариство «Меморіал» ім. В.Стуса звертається до підприємців Трускавця і всіх небайдужих зробити свій посильний внесок на рахунок скульптора 2600901046969 Центральна філія ПАТ «КРЕДОБАНК» ідентифікаційний код 1889919052, МФО 325365, СПД – ФО Ярич В. Оплата на пам’ятну таблицю Різнякам. Ціна пам’ятника 65000 грн.

Звернення до благодійників автора ідеї, керівника товариства «Меморіал» Мирона Бучацького

У Трускавці після розвалу московської імпер-комунотиранічної системи, як в усій Україні відбулося оприлюднення прізвищ воїнів УПА, встановлення ім пам’ятників Борців за волю України в місцях з ними пов’язаних.

Так політв’язень московської тиранії Надія Богданівна Цолта відкрила мені місце поховання Різняка Романа за псевдонімом «Макомацький». Детальніше про цю історію описано в двох номерах районної газети «Франковий Край».

Від імені Трускавецького товариства «Меморіал» я повідомив листами декільком підприємцям про збір коштів і представив проектну пропозицію меморіальної таблиці за моєю конкретною композицією яку виконав на високому професійному рівні скульптор Василь Ярич. Пам’ятник буде встановлено над похованням Різняка Олекси – воїна УГА і до похованим до могили його сина Р. Різняка (Макомацького)

Трускавецький підприємець Євген Стецишин вніс меценатський внесок 02.05.2018 на побудову вищезгаданого меморіального пам’ятника від підприємства «Вавілон».

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту