«Знаймо свої права – виконуймо свої обов’язки»

          18 вересня 2016 року, у середній загальноосвітній школі № 1 м.Трускавця заступник начальника відділу «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Кітраль та дирекція цього навчального закладу організували й провели заняття-тренінг з учнями 9-х класів на тему: «Знаймо свої права – виконуймо свої обов’язки».

            Під час проведення тренінгу, Галина Кітраль ознайомила учнів з правами дитини в Україні та механізмом їхньої реалізації на внутрішньодержавному рівні, основними міжнародними документами, що захищають права дитини, зокрема, Декларація прав людини, Декларація прав дитини, Конвенція ООН  про права дитини, Європейська конвенція про здійснення прав дитини; українським законодавством із захисту прав дитини (Закон України «Про освіту», Закон України «Про загальну середню освіту, Закон України «Про позашкільну освіту», Закон України «Про вищу освіту», Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», Закон України     «Про охорону дитинства», Указ Президента України «Про Національну програму «Діти України» та ін.). 

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод (1950) закріплює право кожного «забраком достатніх коштів для оплати юридичної допомоги захисника одержувати таку допомогу безоплатно, коли цього вимагають інтереси правосуддя».

Також було проведено з учнями вікторину «Чи обізнаний ти з Конвенцією ООН про права дитини», мозковий штурм «Коменданська година» та конкурс «Юридичний марафон».

         Після обговорення заняття-тренінгу, учні обмінялися своїми думками       та міркуваннями, навчилися висловлювати судження про захист прав людини та дитини, зрозуміли важливість дотримання своїх прав та обов’язків та залишилися задоволені.

  Трускавецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою:                                    м. Трускавець, вул. Данилишиних, 62 (район міської лікарні).

Графік роботи: Понеділок-п’ятниця

з 08:00 до 17:00

Тел.: (03247)-5-05-30;  моб.: 067-79-87-057;  099-29-63-194.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *