УКРАЇНА

ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

Львівської області

 (СІМДЕСЯТ ПЕРША ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ СЬОМОГО  ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ)

Р І Ш Е Н Н Я

Від 17 березня 2020 року                   

 1686

Про звернення депутатів Трускавецької міської ради  

(до Президента України, Кабінету Міністрів України,

Верховної Ради України з приводу обвалів, які

утворилися в наслідок діяльності ПАТ “Стебницьке

гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал” 2017 та 2020 років”

та напрацювання заходів із забезпечення екологічної рівноваги. 

 

Керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада В И Р I Ш И Л А:

 

  1. Прийняти звернення депутатів Трускавецької міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, згідно з додатком.
  2. Звернутися до органів місцевого самоврядування (міст Дрогобич, Борислав, Стебник, Дрогобицький район) щодо проведення виїздного засідання сесій місцевих рад в м. Києві (Кабінету Міністрів України вул.Грушевського, 12/2) після завершення карантину в Україні.
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування і ЗМІ (І.Кенц-Березюк).

  

     Міський голова                                                           А.Кульчинський

 

Додаток до рішення міської ради

№ 1686 від 17.03.2020р.

 

 З В Е Р Н Е Н Н Я

до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з приводу обвалів, які утворилися внаслідок діяльності ПАТ  “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал” 2017 та 2020 років та напрацювання заходів із забезпечення екологічної рівноваги

30 вересня 2017 року відбувся обвал карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал”. Як зазначили в Державній екологічній інспекції у Львівській області зсув був прогнозований та відбувся через невиконання приписів підприємством.

            Упродовж останніх кількох років Львівська обласна рада та органи місцевого самоврядування Дрогобицького регіону, в тому числі і Трускавецька міська рада неодноразово звертала увагу центральних органів державної влади України на негативні обставини діяльності на території Львівської області ПАТ “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал”. На жаль, відповідної реакції на наші звернення не було. БайдужістьФонду державного майна України, який виступав організатором відчуження з державної власності цього підприємства, призвела до негативних екологічних наслідків, техногенних аварій та загрожує подальшим погіршенням ситуації.

            15 березня 2020 року відбувся уже другий обвал карстових порід у зоні зазначеного вище рудника, поряд з тим який мав місце в 2017 році.

            Уже сьогодні потрібні значні кошти для ліквідації наслідків такої бездіяльності та уникнення можливих негативних процесів руйнування інфраструктури, яка забезпечує життєдіяльність населених пунктів, розташованих у районі підземних виробіток.

Окрему увагу хочемо звернути на транспортне сполучення з курортним містом Трускавець,а саме – ділянка дороги Т1402 Пісочне-Східниця проходить у межах гірничого відводу рудника №2, який на сьогоднішній день і несе найбільшу загрозу. Так відповідно до геофізичних досліджень науковців дана дорога на відрізку Дрогобич-Трускавець зазнає негативного впливу від процесів, які мають місце в руднику №2, відбувається деформація дорожнього полотна, а утворення розколів несуть загрозу для мешканців даного регіону.

Поряд з пандемією COVID 19 для функціонування одного з найбільших курортів України, який приймає гостей не лише з України, ай з понад 30 країн світу, в кількості понад 220 тисяч щорічно, втрата прямого сполучення може призвести до занепаду курорту як такого.

Беручи до уваги вищевикладене, просимо Вас вжити усіх можливих заходів на державному рівні, а саме: передбачити кошти та невідкладно почати виконання робіт по будівництву об’їзної дороги до міста курорту, дати відповідні доручення та проконтролювати виконання ряду природоохоронних заходів з мінімізації впливу геологічних процесів в карстах рудника №2 в тому числі із залученням ПАТ “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал”.

        

            Секретар міської ради                                                     Н.Пономаренко

Р І Ш Е Н Н Я

Від 17.03.2020 р.                                    

№ 1687

Про звернення до Президента України і

Голови Верховної Ради України

з пропозицією щодо внесення змін

до Податкового кодексу України

 

 

            Відповідно до статті 143 Конституції України статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою підтримки платників податків на період здійснення заходів,спрямованих на запобігання і поширення корона вірусної хвороби, міська рада В И Р І Ш И Л А :

            1.Схвалити звернення до Президента України та голови Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України.

  1. Надіслати дане звернення Президенту України Зеленському В.О., Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О.
  2. Оприлюднити дане звернення на сайті міської ради.

            4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань

бюджету, фінансів, розвитку курорту, підприємництва та комунальної власності і майна.

 

      Міський голова                                                          А.Кульчинський

 

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

від   17  березня  2020  року                 

№ 1689

Про звернення депутатів Трускавецької  міської ради

до Президента України та Верховної Ради України

 

            Відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою уникнення загрози суверенітету та незалежності України у зв’язку з результатами  засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року (м. Мінськ, Республіка Білорусь) , міська рада

В  И  Р  І  Ш  И  Л  А  :

  1. Скерувати звернення депутатів Трускавецької міської ради до Президента України та Верховної Ради України (додається).
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування і ЗМІ (І.Кенц-Березюк).

  

       Міський голова                                                           А.Кульчинський

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту