Сьогодні, 29 грудня, у Трускавці відбулося віче з нагоди 111-ї річниці від Дня народження Провідника ОУН Степана Бандери. Захід було підготовлено силами Народного дому відділу культури Трускавецької міської ради. 

 Найперше отець-декан Петро Івасівка відслужив панахиду, після чого виголосив проповідь, в якій звернув увагу на загрози сьогодення.

 «Ворог і досі використовує принцип «Розділяй і володарюй», вносить роздор поміж нас, українців, і продовжує знищувати кращих синів України, як робив це й раніше. Він ділить нас за партіями, конфесіями, групами, і потирає руки, що йому вдається реалізувати свої плани. А нас опанував дух лінивства, і навіть на вшанування Героя України Степана Бандери, славного сина українського народу, прийшло так мало трускавчан, хоча я особисто нагадував сьогодні і на першій, і на другій, і на третій Службі Божій, щоб прийшли», – сказав отець Петро Івасівка.

 Під час віче виступив і міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Він розповів про кроки, які робляться в місті задля посилення національно-патріотичного виховання школярів, про єднання українців через пізнавальні поїздки та спільні проєкти, про потребу єдності, щоб ми залишалися вірними цінностям, які сповідував Степан Бандера та його наступники.

 Зворушливу пісню про вбитого воїна УПА виконала співачка Оксана Сопілка-Чіпак. А завершилося віче спільним виконанням Гімну ОУН «Зродились ми великої години».

Перейти до вмісту