Сьогодні, 27 січня, в актовому залі СЗШ №3 м. Трускавця відбулася зустріч на тему «Готуємось до інституційного аудиту разом». Мова йде про інституційний аудит закладів освіти. У зустрічі взяли участь міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, керуюча справами Трускавецького міськвиконкому Олена Петранич, начальник відділу совіти Трускавецької міської ради Орест Лобик, директори шкіл, дошкільних та позашкільних закладів освіти м. Трускавця, завучі та всі, кого зацікавила ця тема.

 Змістовну та інформативну доповідь-презентацію про інституційний аудит, його завдання та виклики підготувала начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області Валентина Загрева.

 Свою доповідь Валентина Ярославівна розпочала з ознайомлення зі структурою Державної служби якості освіти. Зокрема, управління ДСЯО у Львівській області, яке знаходиться у Львові на площі Петрушевича, 2, складається з трьох відділів та п’ятьох секторів (відділи інституційного аудиту, позапланового контролю, роботи з експертами та сектори взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансово-бухгалтерського обліку та звітності, управління персоналом, інформаційно-організаційного та правового забезпечення). Працює в обласному управлінні ДСЯО і головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції.

 А далі начальниця управління ДСЯО у Львівській області перейшла до вкрай актуальних тем в освітянському середовищі. Валентина Загрева впродовж півтори години розповідала про принципи, критерії, індикатори, напрями й умови інституційного аудиту закладів освіти, озвучила рекомендації щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладів освіти, наголосила на потребі розробки стратегій розвитку навчальних закладів та важливості їхньої підтримки органами місцевого самоврядування. Наприкінці зустрічі вона дала відповіді на поставлені освітянами запитання.

 Детальнішу інформацію про Державне управління якості освіти, інституційний аудит закладів освіти та його нормативно-правову базу можна знайти на офіційному сайті ДСЯО.

Перейти до вмісту