19 проектів від Трускавця вже цього року отримають фінансування з обласного бюджету

Учора, 5 травня, відбулося засідання конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, на якому затвердили перелік мікропроектів-переможців конкурсу. Із 1419 заявок відібрано 647, – повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. Трускавець цього року подав 26 заявок на співфінансування, з яких 19 пройшло відбір.  

Основними пріоритетами у 2016 році визначено освіту, медицину, культуру, вуличне освітлення населених пунктів тощо. Так у Трускавці від початку року начальники управлінь, керівники державних установ: шкіл, садочків, лікарні активно працювали над проектами. Ініціативи учасників конкурсу мікропроектів оцінювала спеціально створена комісія. Як зазначають члени конкурсної ради, до якої входять представники депутатського корпусу, профільних департаментів ЛОДА, експертне середовище, робота над відбором мікропроектів була дуже ретельною та конструктивною. Прозорість, доступність та ефективність – основні акценти цьогорічного конкурсу, зазначають у Львівській обласній раді.

За підсумками конкурсу Трускавець цього року реалізує 19 проектів – у лідерах освітня галузь. СЗШ №1 виділять 100 тисяч гривень з обласного бюджету на реконструкцію фасаду. СЗШ №2 – 177 тисяч гривень на реконструкцію водопостачання та ремонт усіх входів. Трускавецькі садочки «Зірочка», «Теремок», «Дзвіночок» та «Сонечко» отримали кошти на закупку меблів, мякого інвентарю та ігрового обладнання. Також  для садочків «Сонечко» і «Ялинка» виділять по 100 тисяч гривень на реконструкцію покрівлі та ін.

У конкурсі перемогли 3 проекти Трускавецької Міської лікарні загалом на 300 тисяч гривень: реконструкція терапевтичного відділення, хірургічного та поліклінічного корпусів. 90 тисяч гривень виділять на реконструкцію Центру реабілітації учасників АТО (по вул. Стебницькій, 100).  

Очевидно, що завдяки участі Трускавця в конкурсі мікропроектів вдасться виконати чимало робіт, при цьому зекономивши значні кошти для міста.  У Львівській облраді підкреслюють, що кожен з мікропроектів, які реалізовуватимуться в області, буде моніторитися як на предмет використання коштів, так і щодо виконання зазначених робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *