6 травня українські піхотинці отримують привітання у своє професійне свято – День піхоти Збройних сил України. У 2024 році Україна знову відзначає це свято в умовах війни, тож підтримати та подякувати знайомим піхотинцям у цей день особливо важливо.

Історія свята Дня піхоти

День піхоти Збройних сил України – молоде свято, українці відзначатимуть його вшосте. Свято офіційно заснували 2019 року указом тодішнього президента України.

Піхота – найчисленніша сила в армії. Мета свята – вшанування мужності воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ, які нині б’ються за визволення України від російської окупації.

День піхоти відзначається 6 травня, оскільки саме цього дня 1648 року козаки здобули перемогу в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва Національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини становлять основу Сухопутних військ і виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об’єктів. Разом із тим, механізовані з’єднання раз з танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.

Зі святом, найсильніші, найсміливіші, воїни-піхотинці! Залізного здоров’я та сталевої витримки!

Нехай земля горить під ногами ворогів, а ваша зброя ніколи не знає промахів.

Повертайтеся додому з Перемогою!

Все буде Україна!

Перейти до вмісту