Великодній понеділок для доброгостівчан став не лише святом духовного очищення, а й днем вшанування українських воїнів, які загинули за нашу свободу. Після святкової Літургії парафії двох церков – Архистратига Михаїла (Православної Церкви України) та Святого Миколая (Української Греко-Католицької Церкви) з хуругвами, усі жителі села прийшли до пам’ятного, історичного для кожного доброгостівчанина місця у центрі села, поряд з церквою св. Миколая на відкриття Алеї Слави і Шани Героям. Чин освячення провели отці двох церков: о. Любомир Кушнір (УГКЦ) та о. Роман Водяник (ПЦУ).

Величне дійство відбулось за ініціативи осередку Союзу Українок. Відтак, було освячено ковану споруду, вишукано оздоблену кетягами калини, яка обіймає Тризуб, а на ній розміщено портрети воїнів-захисників із Доброгостова, які спочили навічно, віддавши життя за Україну і всіх нас. Це майстерна робота золотих рук знаних в Доброгостові ковалів – Дутки Василя Андрійовича та його сина Василя Васильовича.

Тут зображено й герби військових частин у яких вони воювали. Алея постала на просторій, заздалегідь підготовленій ділянці, яка сьогодні стає місцем незримої присутності Героїв, які прославили Доброгостів та захищали Україну від московських катів.

Організаторкою, натхненницею та ведучою заходу виступила Ганна Гундер – голова Доброгостівського осередку Союзу Українок, вчитель історії, засновниця і директорка краєзнавчого музею, котра зуміла об’єднати навколо своїх ідей громаду села, адже своєю невтомною працею та почуттям честі є гідним взірцем для оточення.

Матері, дружини, бабусі та родичі полеглих воїнів запалили свічки пам’яті за власними синами, чоловіками, внуками – нашими Героями та разом з усіма присутніми вшанували їх хвилиною мовчання. З вітальним словом до численної громади Доброгостова звернувся Андрій Кульчинський голова Трускавецької міської територіальної громади, він подякував усім присутнім, учасникам та організаторам заходу за вагомий вклад у збереження національної пам’яті, історії та патріотичного насліддя громади. Також виступили: депутат міської ради Трускавця, доброгостівчанин Володимир Стецівка, староста села Доброгостів та Бистрий Василь Ірод. Свято супроводжувалось виступами, поетичними, ліричними відступами у виконанні працівників Народного Дому села Доброгостів.

Як розповіла пані Ганна, за останні вісім місяців – це вже третя велична споруда, яку встановили в Доброгостові на цьому місці. Наприкінці літа минулого року центральну зупинку перетворили на своєрідний музей просто неба, присвячений видатному землякові великому українцеві і державотворцеві – Івану Боберському. А восени – освячували банер-подяку воїнам-захисникам, котрі на фронті бережуть наш спокій та їхнім матерям і родинам. Сьогодні всі ці три спорудження утворюють цілісний комплекс Слави і Шани Героям: видатним людям, воїнам-захисникам – живим і полеглим.

Разом з осередком Союзянок створенню у селі комплексу Слави і Шани Героям посприяло чимало небайдужих доброгостівчан. Про це зазначила Ганна Гундер і подякувала усім хто допоміг здійснити її мрію, а потім задум у життя. Зокрема родині Дутків -ковалям, які власними руками викували ошатне спорудження, вмотивовані почуттям гідності, честі та обов’язку.

Більше фото з події тут
Перейти до вмісту